Life and Style

The Outsider

The Outsider

10+1 hiba, amit minden kezdő elkövet az edzőteremben

2017. augusztus 02. - Az Outsider

Összegyűjtöttünk 10+1 aprócska és nagyobb hibát, melyet majdnem minden kezdő elkövet, mikor lekeveredik egy edzőterembe. Senki ne vegye magára, hisz mindenki jön valahonnan, mindenki kezdte valahol, de vannak, melyekre mindenképp érdemes odafigyelni, ha nem akarsz AZ A BIZONYOS idegesítő személy lenni a teremben.

running-498257_960_720.jpg

1. Nem melegítesz be: még akkor is, ha csak kis súlyzókkal szeretnél majd dolgozni, mindenképp mozgasd át az izületeidet, pörgesd fel picit a pulzust, végezz a feladatok előtt egy kis bemelegítést!

2. Nem pakolsz el magad után: talán ez az egyik legidegesítőbb dolog, mikor  valaki mint aki jól végezte dolgát, tovább áll és ott hagyja maga után a súlyzókat stb. Főleg, hogy aki már rendszeresebben jár le edzeni, az mindig agyvérzést kap, mikor semmit nem talál a helyén, mert vagy a földön van hagyva, vagy teljesen más helyre teszik vissza, közben neki pörög az edzésre kiírt ideje mondjuk. Ezért kérünk szépen, ha végeztél az adott gyakorlattal, és nem kell már a használt kellék, próbáld meg visszatenni a helyére, és végképp ne támaszkodj vagy ülj rajta, mintha még használnád! Ha már a helyére is teszed, vagy szabadon hagyod az eszköszt, használd az általában kihelyezett tisztító alkalmatosságokkat, hiszen a párodon kívül senki sem kíváncsi az izzadságodra :D A recepciósok sem rabszolgának vannak ott tartva, hogy utánad takarítsanak, pakolásszanak!

3. Nem figyelsz a körülötted dolgozókra: Ez is elég nagy baki, mivel sokan pl iszonyat nehéz súlyokkal dolgoznak, és mikor vakon belesétállgatsz szférájukba munka közben, nem csak idegesítő, de veszélyes is lehet. Főszabály: mindig az figyel, aki éppen nem dolgozik!

4. Másokat másolsz: Ha nem vagy biztos a számodra megfelelő edzésfajtában és a hozzá tartozó gyakorlatokban, soha ne másokról másold le a feladatok kivitelezését! Hiszen nem tudhatod, hogy az adott személy tudja-e mit csinál egyáltalán, és jól csinálja-e. Inkább kérd ki személyi- vagy teremedző véleményét.

5. Nem a minőségre, hanem a mennyiségre mész: Hiába ismételgetsz egy feladatot sokszor, de hibásan, nem erősebb leszel, inkább komoly következményei lehetnek. Plusz amikor súlyt választasz, olyan mellett tedd le a voksod, mellyel pontosan tudod elvégezni az adott gyakorlatot, inkább legyél pontos, mint szorgos. Ugyanez vonatkozik az időre is. Inkább tölts 1 órát  a teremben, de azt tekerd végig, mint hogy 2-3 órát szöttyölj, de az állomások között több a duma meg a lazsálás, mint maga az elvégzett munka.

6. Elfelejtesz lélegezni: sokan annyira belelovallják magukat az edzésbe, hogy elfelejtik a légzés fontosságát. Ne próbáld meg vörösödő fejjel és kiduzzadó szemekkel kipréselni magadból az utolsó erődet is, inkább segíts kicsit a légzéssel. 

7. Nem osztod be az erődet: gyakori probléma, még a tapasztaltabb sportolóknál is, hogy annyira megnyomják az edzés elejét, hogy utána nem marad energia a végére és a fele edzés pihegéssel, pihenéssel telik. Sokkal hatékonyabb ha megfigyeled a korlátaidat és mindig tudod mennyi az a maximum erőkifejtés, amivel végig tudod nyomni a betervezett programot!

8. Félsz kérdezni: hidd el, nem az a ciki, ha megkérdezed a pultost, vagy edzőt egy adott feladatról/gépről stb, hanem ha fogalom nélkül kezded el használni/alkalmazni és még rajtad is ragad a rosszul berögződött mozdulat.

9. Magadra veszed az építő kritikát: akár magadtól jársz le mozogni, vagy egy csoportos edzésen veszel részt, ha egy edző vagy tapasztalattal rendelkező társ odamegy hozzád és megpróbál segíteni, az nem azért van, mert kinevet, hanem mert tényleg segíteni szeretne. Érdemes figyelni az instrukciókra, főleg ha azt az edződtől kapod, hiszen nem azért van ott, hogy bámuljon, hanem hogy eddzen titeket, és átadja tudását. És főleg ne keseredj el, ha nem minden megy azonnal, gyakorlás a tudás atyja! Ha alkalmazod a jótanácsokat, sokkal könnyebben belelendülsz!

10. Nem nyújtasz le rendesen: még ha neki is állnak a nyújtásnak, sokan követik el azt a hibát, hogy 1-2 perc alatt kicsit húzogatnak a lábukon, hajolgatnak kettőt és kész, ezzel le van zárva az edzés utáni rituálé. A nyújtás ugyanolyan oroszlán része az edzésnek, mint maga a gyakorlatsor, vagy a bemelegítés. Próbáljátok ki a hengerezést is, ami bár nem váltja ki a nyújtó gyakorlatokat, de szuperül kiegészíti.

10+1. Bámulod magad a tükörben: Ez egy kicsit fun-fact, de sajnos nagyon sok embernél megfigyelhető. Eleinte nem gond, ha néha-néha belepillantasz a tükörbe, ha elbizonytalanodsz a gyakorlat pontos elvégzésében, de ne bámészkodj végig, mert sokszor inkább csak visszahúz, mint segít. Különösképp, ha edzővel dolgozol, majd ő szól ha valamit mésképp kell esetleg csinálnod, és általában szívesen meg is mutatja azt! (ha nem ilyen az edződ, nyugodtan váltsd le, hisz semmi sem fontosabb, mint a testi épséged) Plusz haezt a 'pózerkedést' a pihenőidő közben teszed, még önteltnek is tűnhetsz :D Az edzés közbeni selfie-zést már meg sem említjük, hisz az egy külön kategória!

Remélem van akinek sikerült segíteni, és tudjátok: akinek nem inge, ne vegye magára! :)

 32778369472_309407e5dc_b.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://theoutsider.blog.hu/api/trackback/id/tr912707588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kun andras 2017.08.03. 08:25:34

Amikor én kezdtem ezt a sportot, a nyolcvanas években, akkor még volt edző a teremben, aki értett is ahhoz, amit csinált. Értsd, addig nem engedte, hogy új gyakorlatokat csináljak, amíg az alapgyakorlatok sem mentek, nem mondta, hogy az első edzésen csináljak izoláló gyakorlatokat..stb.

So No 2017.08.03. 08:25:39

Bocs. 995-ban az 99%-ban akart lenni. :XD :XD

So No 2017.08.03. 08:25:54

A bemelegitesrol.

1988 ota jarok le edzeni. Az elso par evben csak azert tettem, mert a 190 centis magassagomhoz a 70 kilo kevesnek tunt. Aztan valahogy eroemelo lettem. :XD

Abban az idoben nem volt mas, csak az "Ero muhelyeben" cimu konyv, es "Arnold". A bemelegitesrol o azt mondta, hogy ket szeria kis sullyal. Es kozel harminc eve igy csinalom. Soha semmilyen serulesem nem volt. (Konkret pelda. 217 kilo volt a normal guggolo sulyunk 10 ismetlesre. Elotte 80 kiloval csinaltunk egy 20-as es 100 kiloval egy 15-os "rahangolot") A masik jo "bemelegites" az elofarasztas. Egy izolalo gyakorlattal kezded az izomcsoportot (ahol persze van ket rahangolo szeria) es aztan johet az osszetett gyakorlat. Pl. Tarogatas, aztan fekvenyomas.

Es most a nyujtasrol. 1990-ben kezdtem a SOTE AOK-n az egyetemi tanulmanyaimat. Mar akkoriban volt olyan orvos, aki a nyujtast karosnak tartottas. Mostanaban pedig egyre tobb cikk is megjelent rola.

Inkabb jogazz naponta 20 percet (pl. az esti edzes elott, es akkor ezt bemelegitesnek is felfoghatod).
Es persze teljes mozgastavon csinald a gyakorlatokat.

...

Meg valami. Jelenleg Malajziaban elek. Itt a termekben 995-ban total idiotak jarnak. Egyetlen roman sraccal talakoztam, aki szabalyosan csinalta a gyakorlatokat, pedig itt a "szemelyi edzo" szinte kotelezo statuszszimbolum. Csak sajnos azok meg hulyebbek. Van olyan srac, aki ket honapja jar, de meg nem lattam ketszer ugyanazt csinalni. :XD :XD

szep napot.

LaLinea 2017.08.03. 08:25:59

Hajrá légzéstechnika! Írtam róla és is:

szuszogoblog.hu/2016/10/09/a-helyes-legzes-edzes-kozben/

meg arról is, hogy a konditerem mindenféle embereknek való:

szuszogoblog.hu/2016/10/09/szegeny-konditerem/

és nagyon jó, hogy itt fel vannak sorolva a kezdők bakijai.

Kíváncsi vagyok a szerző véleményére azokról, amiket írtam.

Éljen a gyúrás!

kgaba82 2017.08.03. 08:26:12

1. Gyorsan akarsz látványos eredményt elérni, s ezért
maximalizálod az elvégzendő gyakorlatokat és érintendő izomcsoportokat, ahelyett hogy minimalizálnád
2. Személyi edzőt fogadsz, aki 4x1.5 órás edzéstervet állít össze neked egy hétre. Ellenőrzi is és mint valami rabszolgatartó kihajtja a beled, leszívja az energiát és a pénzed. Pedig arra már ott van a barátnőd.

Ehelyett ha nagyon kezdő vagy, jobb ha kB. 3 gyakorlatot csinálsz heti 2szer 45-60 percben kB 3 hónapig. Megfelelően eszel, alszol. Amikor a teremben vagy nézed az órát és 2-3 percnél nem hagysz pihenésre két gyakorlat között. Nem foglalkozol másokkal és a csajokat sem stírölöd, mert zavarnak a koncentrációban (tesztoszteronnak mind edzésnél mind szexben szerepe van, egyszerre jobb ha egy dologra használod).

Aztán 3 hónap után már látod az eredményt. Akkortól bevállalhatsz többet is. Nagyon fontos azonban, hogy az elején ne öld ki magadból a motivációt, csak csináld lazán (elég pihenővel) de fókuszáltan. Én ezt Sunday fitness-nek hívom. Lényeg, hogy megjöjjön a kedved. Aztán később egyre többet vállalhatsz és örömmel vállalsz is majd. Egy idő után már tényleg jól jön egy tréner, akivel kitűztök célokat és ő segít behajtani rajtad.
Ha viszont ez is nehezen megy már az elején, akkor jobb ha van trénered kezdettől. Csak ne engedd, hogy guruként ő mondjon meg mindent. És kérd hogy kevés gyakorlatfajtával (kB 3) és max heti 2 óra edzőteremben eltöltött idővel csináljátok pár hónapig.

efi 2017.08.03. 08:26:16

A felesleges izmok növesztése, majd működtetése többlet oxigénbevitelt kívánnak. Vagy inkább kívánnának, mert az egyénnél van egy határ, annál többet nem tud bevinni, és így ebből kevesebb marad neki azokra az izmokra, amikhez kellene. Ezért van az, hogy ezek az egoista testépítők állóképesség, illetve egyáltalán egy hagyományos sportágban való próbálkozás során terén igencsak gyéren teljesítenek.
Ja, nem én mondom, hanem profi versenysportolók.

alien 2017.08.03. 08:26:22

10+2 a szerző nyomtatott volna egy plusz edzést, mert a cikkből semmi olyan nem derül ki, amit ne lehetne alapból tudni.

BobAlice 2017.08.03. 08:26:26

Semilyen felmérés nem igazolja a nyújtás hasznosságát (erről az utóbbi években elég sok cikk volt). Azt inkább csak azért csinálja az ember, mert jól esik és relaxál.

Gekko 2017.08.03. 10:23:03

@efi: Oxigénből nem nagy a többletfelhasználás. Amire Te gondolsz, az az energia, ami ugye NEM az oxigén.

Gekko 2017.08.03. 10:23:15

Szerintem legalább akkora hiba 20-30 éves módszertanokat szajkózni. A nyújtás tipikusan ilyen. Nincs olyan tudományos kutatás, ami bizonyította volna a hatásosságát, ellenben egyre többen pedzegetik a hátrányait.

Amúgy meg alapvető hiba a gépekkel telezsúfolt edzőtermek használata! Korlátozott mozgástartománnyal, megvezetett mozgáspályán. Aztán nyújthatsz Te órákat is, halottnak a pofon... Innentől mindegy, hogy mit csinálsz, az eredmény kötött izomzat, gyenge mélyizmok, semmi robbanékonyság.

Zolus84 2017.08.03. 10:49:20

@efi: Természetes, hogy egy adott sportra szakosodott profi sportoló lenyom valakit, aki egy általános erőnléti edzést folytat, amelynek fő célja az izomtömeg növelése. Ugyanúgy egy sprinter sem fog maratont futni, és a maratonfutó sem fog 10 mp alatt 100-at futni, ettől még egyikük teljesítménye sem lebecsülendő. És persze egyik sem fog 100-200 kg-os súlyt megmozgatni.
A testépítésnek is megvan a helye a sportok közt, és hatásos kiegészítője nagyon sok sportnak.
Felesleges izom nem létezik. Annyi izom van a testen, amennyire annak szüksége van, erre motiválod a tested az edzéssel. Itt most nem a versenysportra gondolok, hanem arra, akiknek ez a cikk íródott, akik hobbiból súlyzóznak, és mindezt doppingmentesen teszik. A hétköznapokban is sokszor jól jön, ha az ember nem roskad össze 30 kg alatt. Egy edzetlen embernél mindenben jobb lesz a testépítő, erőben és állóképességben is. Ezen kívül sok ember kiegészíti a súlyzós edzés egyébbel, pl. futással.
Ha nem hiszed, akkor hívd ki a testépítőket pár hagyományos sportban, amire sem ő, sem te nem edzettetek. Így lesz fair az összehasonlítás.

Melee 2017.08.03. 10:49:23

@Tronald Dump: Olvastam én is olyan cikket, mely szerint a nyújtás nem hasznos. Meg vannak a saját tapasztalataim. Ha rendesen lenyújtok sokkal kevésbé intenzív az izomlázam, ha egyáltalán fellép. Hogy ne befolyásolja a tapasztalataimat az edzések esetlegesen eltérő minősége, volt, hogy csak az egyik oldalam nyújtottam le. A másik oldalamon intenzív izomlázam volt.
Szóval a nyújtás hasznos.

OneBall · http://oneball.blog.hu/ 2017.08.03. 11:14:58

Mondjuk a 2.-3. nem is inkább kezdőhiba, mert ezt többet látom a régiektől, mint a friss emberektől. Sok paraszt - gondolom mint az élet más területein - annyira csak magával van elfoglalva, hogy az elpakolás derogál, az odafigyelés meg legyen a többiek problémája, hisz rá kell figyelni, nem neki! Harmadiknak amúgy még odatenném, amikor kérdés nélkül viszik el a használt súlyokat.
A legjobb mikor ezek ötvöződnek: nyomja az ember a guggolást, erre jön a balfasz, mit sem törődve azzal, hogy dolgozol bemegy a rúd hatókörébe, állj csak meg te a sorozatod közben, kérdés nélkül elviszi az előkészített tárcsát, és ami a legjobb, hogy mindez a hely személyi edzője szerint rendben van: végignézte, majd dumált tovább a delikvenssel.

Köldök_szösz 2017.08.03. 14:19:36

Én ezt az egészet egy kibaszott hiú és majom dolognak tartom. Nem arról van szó hogy elhízott kövér állatnak kell lenni de ez nekem akkor is a másik véglet. Erre időt meg pénz pazarolni hogy ott pumpáljak aztán igazából csak látszat az egész ... Na jöjjön nekem azzal senki hogy a betörők meg a rablók eltángálása miatt gyúrja magát mint a majom.

báró Csekonics 2017.08.03. 14:19:39

@efi: meg persze a több izom az nagyobb súlyt is jelent - pl. futóversenyeken lehet látni néha, hogy a szépen kigyúrt (felső) testű srácok / urak sokkal lassabban haladnak (és rövidebb távot is bírnak) _általában_ mint azok, akiknek ez a 'fő' sportáguk.
Más kérdés, hogy a fekpadon meg megfodulna a dolog valószínűleg.
Amúgy általában a rutintalanság is ki szokott jönni, főleg rövid távokon: ők azok a versenyzők akik jellemzően elfutják a táv elejét.

Marques 2017.08.03. 14:20:32

"mint maga az elvégzett munka." ; "mindig az figyel, aki éppen nem dolgozik!"

Becsszó nem kötekedésnek szánom és nem is nézem le azokat akik "gyúrnak", de a "munka" és a "dolgozik" szavakat azért ne helyezzük már az edzőtermi kontextusba. Vicces egy kicsit.

BobAlice 2017.08.03. 14:20:40

@OneBall: Valóban, nem a kezdők azok, akik szanaszét szórják a cuccokat, hanem azok, akik már otthonuknak tekintik az edzőtermet. Minden edzőteremben megtalálható az a pár ember, aki régóta oda jár, és akik nem mulasztják el mindenki előtt érzékeltetni, hogy ők bizony otthon érzik magukat: kiabálnak, lebasszák a földre a súlyokat, össze-vissza mászkálnak spanolni meg dumálni a recepciós csajjal, miközben a cuccaik ott vannak hagyva ahol, és foglalják mások elől.

alalala 2017.08.03. 14:20:54

@Zolus84: "Felesleges izom nem létezik. Annyi izom van a testen, amennyire annak szüksége van"

Ez mondjuk ertelmezes kerdese. Szamomra minden izom felesleges, ami nem funkcionalis. Minden izom szukseges, ami alapbol rajtad van. Minden izom szukseges, ami az eletformadhoz szukseges. Ez nyilvan mast jelent egy autoversenyzonel, egy futonal, egy sziklamaszonal es egy komuvesnel is. Na de a (szo szoros ertelemben vett) testepitessel mestersegesen megnovelt izmok nem feleslegesek? Ahol soknak az egyeduli funkcioja az, hogy jol nezzen ki rajtad, de amugy sehol mashol nem hasznalod, csak a konditeremben? Az ego-nak nyilvan nem felesleges, mert szepnek erzi magat tole az ember, es tan meg csajozni is jobban tud, de a testednek aztan tok nincs ra szuksege, mert nem hasznalja oket semmire.
Nyilvan nem a combizmodra gondolok (bar azert ott is lehet feleslegesen nagy meretet elerni), de van egy nehany gyakorlat a konditeremben, ami olyan izmokat edz (tul), amiknek amugy nincs sok funkcioja.

Plumper_ 2017.08.03. 15:38:42

nem az a lényeg, hogy mások mit szólnak és kiröhögnek-e vagy sem!
hanem az, hogy neked jó legyen. szabályosan csináld, éppen megfelelő súllyal.
attyaég, ez a nagyseggű, idősebb anyuka minden fiatal fiúnak riszálja a teremben....:-D

Zolus84 2017.08.03. 15:38:43

@alalala: Minden izom funkcionális. A testépítésnek pont az az egyik előnye, hogy az egész testet edzi és fejleszti, nem csak egy adott mozdulatsorhoz szükségeseket. Az már egyénileg változó, hogy ezt ki, mikor, mennyire használja ki a konditermen kívül. Én például holnap megyek költöztetni, nagyon jól fog jönni, amikor a harmadikra cipelem fel a bútorokat, háztartási gépeket. Ehhez persze az is kell, hogy az ember ne a gépeken erőlködjön, hanem szabadsúlyos alapgyakorlatokat csináljon. Fekvenyomás, guggolás, felhúzás, mellről nyomás, evezés, stb. Ezekre nem lehet azt mondani, hogy nem funkcionálisak, hiszen a húzás, nyomás, emelés elég alap funkciói a testnek.
Ha pusztán a hétköznapi életemhez szükséges izom lenne rajtam, az sokkal kevesebb lenne a természetesnél, mivel az íróasztal mögött ülök napi 8 órát, ami csak sorvasztja a testet. A mozgásszegény életmód nagyon nagyban hozzájárul sok betegséghez. A nagyobb izomtömeg, kevesebb zsír hormonálisan is kedvező irányban befolyásol. Az ember 30 éves korától szép lassan elkezd leépülni. Ez sem mindegy, hogy milyen gyorsan megy végbe, és mi a kiindulópontja. Az esztétikai előnyt mondjuk úgy, hogy egy járulékos és kellemes mellékhatás, még ha sokaknak ez is a fő motivációja. De ez sem véletlen, hogy az emberi szem esztétikusabbnak lát egy izmos testet, mint egy elhanyagoltat. Nem csak a párkeresésben, a hétköznapokban is máshogy viszonyulnak az emberek egy szép és egy csúnya emberhez. Ez az ember önbizalmára, lelki egyensúlyára komoly hatással van. Aki hozzám hasonlóan az átlagos, egészségtelen életmódról váltott, az tudja, miről beszélek.
Egyébként doppingmentesen nem igazán lehet olyan izomzatot felépíteni, amit itt sokan vizionálnak. A legtöbb ember szeme előtt a reklámokból, versenyekről készült képek villannak be, amik egytől egyik kokszosokról készültek. Egy bizonyos szint felett a hormonrendszerünk nem támogatja a további fejlődést, és ezt gyógyszerekkel hidalják át. De más sportokban is van ez így, csak ott nem látványos, mert nem az izomtömeg növelése a cél. A doppingos testépítő versenyzés az én szememben sem igazi sport, még ha úgy is sok évnyi meló van egy-egy fizikumban. Igazából ezeket a gyógyszergyáraknak kéne szponzorálni, mert a táplálékkiegészítő iparnak ebben nem sok érdeme van.
A hobbi szintű testépítésnek szerintem csak előnye van. Egyetlen hátránya ez a megbélyegzés, lenézés, ami néhány emberből itt is árad. Szerencsére az életben nem ezzel találkozok.

BobAlice 2017.08.03. 15:38:56

@alalala: Még néhány plusz: véd a cukorbetegség, az elhízás ellen és a keringési betegségek ellen (a szteroidos izomépítést nyilván nem számoljuk ide). Valamint az edzés növeli a tesztoszteronszintet, ezáltal a szexuális teljesítményre is jó hatással van. De hat még az endorfin termelésre is, aminek köszönhetően amellett, hogy elégedett lehetsz a testeddel amúgy is, a megelégedettségedet a boldogsághormonnal is növeli. Bizonyos felmérések szerint az embert energikusabbá teszi és jobban tud figyelni a munkájára.

Akikre te gondolsz, azok kisebbség, a legtöbb ember az edzőtermekben nem body builder versenyekre készül. A reklámok tehetnek arról, hogy a legtöbben az óriási izomtömegű embereket kapcsolják a az edzőtermekhez. Fontos lenne, hogy a hirdetők felismerjék, hogy kontraproduktív kidobóalkatú emberekkel reklámozniuk a felszereléseiket/konditermeiket/táplálékkiegészítőiket.

Negrogo 2017.08.04. 08:53:42

@Tronald Dump: Ez igy is van de addig amig amig sok buta no azt feltetelezi, hogy te azert mesz edzeni terembe mert kicsi a farkad es kompenzalnod kell pl. addig sok + visszajelzesre nem szamithat az ember. na meg rengeteg sok birka , kiskutya pali van aki semmit de semmit nem csinal azok aztan meg plane ezt terjesztik es mivel ok vannak tobbsegben el is hiszik. persze nyilvan van biztos pelda arra aki szexualisan nem teljesit vagy barmi ezert kigyurja magat de ennek kb annyi valosagalapja mint, hogy minden volvot vezeto buzi.

alalala 2017.08.04. 08:53:46

@Tronald Dump: "Akikre te gondolsz, azok kisebbség"

Igen, azokra gondolok. Azert is irtam, hogy a szo szerinti ertelemben vett testepitokre gondolok. Akiknel nem az a lenyeg, hogy erosek legyenek (tudjanak koltoztetni, ami ugye egy funkcionalis dolog), hanem, hogy minden izom mm pontosan akkora es ott legyen, ahova azt elkepzeltek. Annak is van ugyan funkcioja (sok pontot kapnak ra a zsuritol), de hogy azok szuksegesek-e?

Negrogo 2017.08.04. 08:53:49

@Marques: miert? szerinted az csak ugy "ingyen" jon ha vki ki is nez valahogy es nem gizda, be esett mellu, vagy nagy hasu aki a sajat farkat se latja ha lenez es stb? mint minden sportban ahogy ebben is (ha latctja is van) nagyon sok munkva van benne es evek persze.

illeteve a gyuras es az edzes(testepites) nagyon nem ugyan az meg ha egy helyen is csinaljak! gyurni a buta parasztok szoktak alltalaban 2 izomcsoportra max. (fekvenyosa, kar) es persze koksz, kreatin minden ami kell, szepen felfujtak. oket en puhosnak szoktam nevezni mert nem izmosak hanem puhosak mint egy michelin baba. heti 1x-2x jarnak csak es persze alafekszenek akar 100-120 kilonak is csak epp ok maguk is 110 kilosak kb. meg a bicepsz is megy de aztan le is fott a kave. na meg telefonalnak a 40 perces teremben levo ido alatt is 10 percet. nevetsegesek de ez van.

aztan van aki edzeni jar ahogy en is heti 3-4x 1 ora. edzestervel, redesen, szer mentesen es en is 100 kiloval szeriazom fekpadon, hogy egy legalapvetobb gyakorlatot irjak amit mindenki ismer, csak epp 80 kilo vagyok.

Negrogo 2017.08.04. 08:53:56

@Marques: miert? szerinted az csak ugy "ingyen" jon ha vki ki is nez valahogy es nem gizda, be esett mellu, vagy nagy hasu aki a sajat farkat se latja ha lenez es stb? mint minden sportban ahogy ebben is (ha latctja is van) nagyon sok munkva van benne es evek persze.

illeteve a gyuras es az edzes(testepites) nagyon nem ugyan az meg ha egy helyen is csinaljak! gyurni a buta parasztok szoktak alltalaban 2 izomcsoportra max. (fekvenyosa, kar) es persze koksz, kreatin minden ami kell, szepen felfujtak. oket en puhosnak szoktam nevezni mert nem izmosak hanem puhosak mint egy michelin baba. heti 1x-2x jarnak csak es persze alafekszenek akar 100-120 kilonak is csak epp ok maguk is 110 kilosak kb. meg a bicepsz is megy de aztan le is fott a kave. na meg telefonalnak a 40 perces teremben levo ido alatt is 10 percet. nevetsegesek de ez van.

aztan van aki edzeni jar ahogy en is heti 3-4x 1 ora. edzestervel, redesen, szer mentesen es en is 100 kiloval szeriazom fekpadon, hogy egy legalapvetobb gyakorlatot irjak amit mindenki ismer, csak epp 80 kilo vagyok.

Szántó Gábor · http://choirs.oftheworld.club 2017.08.04. 11:26:42

'10+1. Bámulod magad a tükörben: Ez egy kicsit fun-fact, de sajnos nagyon sok embernél megfigyelhető. ' - No akkor én ez lennék. A legtöbb súlyzós (zömében kettlebell) gyakorlatot tükör előtt tolom, és pont fordított okból, mint említetted:: Túlzottan rutinból megy, és hajlamos vagyok automatikusan elsunnyogni dolgokat, amiket csak tükörben veszek észre magamon. A sorozat végére simán összeszedek egy-egy rossz testtartást, beesett vállat, nem feszített törzset, ha nem figyelek oda.

Én ezt nem tartom pózolásnak (főleg, mert amúgy senki nem lát. :D ), én egyszerűen így érzem biztonságosnak.
süti beállítások módosítása