Life and Style

The Outsider

The Outsider

Amire eddig lehet nem is gondoltál, hátizsákos edzés!

2017. november 24. - Az Outsider

Hátizsákos edzés, gondoltál már rá? Ha még nem, akkor olvass tovább, ha igen, akkor meg főleg!

Ismét hódít a hátizsákok divatja, de ezeket a fantasztikusan hasznos és szép darabokat lehet valami teljesen más megközelítésből is használni! Pl edzéshez! Igen-igen, nem vicc! 

23896983_10212465708135608_1075284309_o.jpg

Gyakorlatilag a homokzsákos edzésekhez tudnám hasonlítani, csak ezt sokkal könnyebb kivitelezni, mivel minden háztartásban találunk valamilyen túrázó, esetleg iskolás, vagy kicsit strapabíróbb hátizsákot, amit azonnal hasznosíthatunk is ottthoni, vagy kültéri edzéseink során!

Már csak az a kérdés, hogy mivel töltsd meg? Legyegyszerűbb gondolat, hogy könyvek, hisz sokan tele vagyunk roskadozó könyvespolcokkal, de ez mégsem a legtesthezálóbb megoldás, mivel kényelmetlen lehet, ha nem jól pakolja be az ember, plusz elég sok kell belőle! Ami a legviccesebb de leghasznosabb otthoni kellék, a nagyobb kiszerelésű virágföld vagy macskaalom, akár krumpliszsák. PL 2db 5 kg-os macskalom használatakor már plusz 10 kilóval a hátunkon vagy mellkasunkon dolgozunk, gondoljatok bele! Rögtön feldobja az otthoni saját testsúlyos edzést! Sőt, ha 15-20 kg-os zsákról beszélünk, esetleg a hátizsák nem is szükséges, máris használhatjuk a méregdrága homokzsákok helyett, melyek egyébként elérhetőek/megvásárolhatóak a különböző sporteszközöket is árusító boltokban!

Most, hogy nincs kifogás, és kitaláltuk, hogy dolgozzunk otthon is mini kézisúlyoknál nagyobb erőfeszítéssel(ráadásul olcsón vagy akár ingyen) itt van pár példa-gyakorlatsor melyet kényelmesen le tudunk tolni hátizsákkal otthon is, vagy a szabadban!

23897156_10212465757936853_1852545349_o.jpg

Példa edzés 1.:

Végezz el 5 kört a következő gyakorlatsorból:

  • 10 db guggolás hátizsákkal a háton
  • 10 db felülés (nem szükséges a zsák)
  • 10db bolgár guggolás hátizsákkal (kitörés pozícióban a hátul lévő láb magasban támaszkodik pl a kanapén, de mindig figyeljünk hogy a mozdulat lefelé irányuljon, így nem megy a térdünk a lábfejünk elé, gyakorlatilag ez egy kitöréses feladat)
  • 10 db fekvőtámasz(haladóknak itt is maradhat a hátizsák nehezítésképp)

Példa edzés 2.:

  • 100 db guggolás hátizsákkal
  • 80 db felulés (nem szükséges a zsák)
  • 60 db kitörés hátizsákkal (ha kemény vagy és érzed az erőt, akkor mehet lábanként is a 60 ismétlés)
  • 40 db fekvőtámasz, ismét maradhat a hátizsák ha bírod, mert nagyon hatásos!
  • 20 db tolóckodás, mellkasra véve vagy hasra helyezve a zsákot (padon, kanapén stb támaszkodva)

Mindkét edzés teljesen átmozgat és biztosan okoz egy kis izomlázat másnapra! Ha fokozni szeretnéd az intenzitást, akkor ne tarts pihenőidőket, vagy csak annyit, amennyi mindenképp szükséges, így tényleg kihozhatod magadból a maximumot! Viszont mindig figyelj a gyakorlatok helyes elvégzésére!

Jó edzést!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://theoutsider.blog.hu/api/trackback/id/tr4913352559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása