Life and Style

The Outsider

The Outsider

Olvass többet, jobbat!

Könyvek, amiket érdemes a kezedbe venned

2016. szeptember 16. - Az Outsider

Kezdjük egy örök klasszikus kedvencemmel, évről-évre újra előveszem.

Robert Merle: Védett férfiak

Könnyen fogyasztható majdnem sci-fi regény Merle fantasztikus jellemrajzaival. A szereplők, különösen a főszereplő tökéletesen megformált, a story pedig bármennyire futurisztikus és szürreális, mégis az az érzése az olvasónak, hogy ez bármikor megtörténhet. 

covers_46624.jpg

 

Őszintén mondhatom magamról, hogy óriás könyvfalóként soha nem vettem történelmi alapokon íródott regényt, kivéve, ha kötelező volt, akkor is rossz szájízzel. A történelemórákat is csak a Mezopotámiáig szerettem. A soron következő könyv viszont az egyetlen, ami igazán megérintett az elmúlt években.

Vaszary János: Zörgetik az ajtót

Gyakorlatilag Vaszary János izgalmas, naplószerű műve, mely teljes mértékben megfelel a valóságnak, legalábbis ahogy Ő látta és emlékszik vissza. A történet a kettős megszállástól indul, majd végigvezet bennünket hosszú és keserédes útjukon feleségével. Különleges érzéssel tölt el ahányszor a csodaszép Muráti Lilire gonolok, mennyire nő tudott maradni a legsanyargatóbb élethelyzetekben is. Büszkén tekintek nőtársamra és legszívesebben leülnék vele egy üveg bor mellet, hogy tanulhassak tőle. (Sajnos elhunyt 2003-ban Madridban)

Kötelező!

 

vaszary-janos-zorgetik-az-ajtot-9514221-nagy.jpg

 

A sort egy mostanában elég felkapott bestsellerrel zárnám. Gondoltam, ha már ennyire reklámozzák, viszonylag jó kritikákat kapott elolvasom, mielőtt kijön a film és elrontja. (imádom Emily Blunt-ot, aki a főszereplőnőt alakítja, de mindig van bennem egy csepp viszolygás, ha könyvadaptációkat nézek)

Paula Hawkins: A lány a vonaton

Alapból tetszett, egész elvont kis kriminek indul, de a közepén kicsit vontatottnak éreztem, majd az utolsó kb 30 oldalon megoldódik minden. Szerintem ezzel nem árultam el nagy titkot és remélem nem sikerült spoilereznem. Nem rossz, annyit nyújtott, amennyit vártam. A konklúzió amit sikerült leszűrnöm belőle, hogy véletlenül se legyek alkoholista. (Viccen kívül várom a filmben esetlegesen előforduló mocskos részeg Rachel Watsont)

 

a_lany_a_vonaton_konyv_21_szazad_kiado_konyv_konyvek.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://theoutsider.blog.hu/api/trackback/id/tr7311711717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása