Life and Style

The Outsider

The Outsider

Tippek kifejezetten vékony nőknek az edzéshez

2017. augusztus 15. - Az Outsider

Társadalmilag napjainkban talán elfogadottabb, ha valakin van pár kiló plusz, mondván, hogy az a jó, ha a nőn van mit fogni! Ezzel még egyet is lehetne érteni, na de nem mindegy, hogy mi az amit fogunk és főleg, hogy mennyi :) De a mai bejegyzés nem erről szól! Mi van akkor, ha egy nőn 'nincs mit fogni'? Vékonyak, véznák, soványak, picurkák, laposak, pipaszár lábúak stb., ez most hozzátok szól, hozzátok drága sorstársaim :)

Akik tényleg nagy hátránnyal indítanak, azok a tipikusan sovány vagy vékony hölgyek(nem összetéveszteni a kettőt, mert nagyon nagy gyakorlatbeli különbség van a két kifejezés között, míg az egyik esetlegesen bántó, a másik 'csak' egy testalkat). Mielőtt támadások hada érne, igenis tisztázzuk, hogy ha egy nőt lesoványozunk stb, ugyanakkora sebet ejtünk önbecsülésén, mintha dagadtnak nevezünk valakit, akin van pár, vagy sok kiló felesleg.

A vékony alkattal rendelkező hölgyeknek, főleg akik őseiktől genetikájukkal hozták ezt az áldott, vagy éppen átkozott tulajdonságot, továbbbá meg kell küzdenie a sokkal lassabb progresszióval. Míg leadni 1-2 nasival felszedett, vagy örökölt kilót viszonylag gyorsabb, addig felszedni pár dekát annak aki világ életében 'madárcsontú' leányzó volt, maga a kínkeserves várakozás, hisz hónapokba telhet. Így senki se keseredjen el, ha a folyamat lassan indul, lassan is halad, mert minél kitartóbb az 'alany', annál inkább maradandó a növekvés.

Amire figyelni kell:

Étkezés: Ne zabálj! Bár hirtelen látványos eredményt lehet vele elérni, egyenesen arányosan hozza magával a  nőknél egyébként is mumusnak számító narancsbőrt! Mindennél fontosabb az egyensúly! Ugyanúgy, mint a fogyásnál, itt is fontos a napi akár 5-6 étkezés szigorú betartása, és hogy odafigyelj arra mit viszel be a szervezetedbe! Figyelj a több fehérjebevitelre, főleg edzésnapokon! Ha nem szereted a húst, próbáld pótolni valami mással, hisz már annyi alternatíva létezik. Emellett ballanszban fogyassz mellé nyugodtan szénhidrátot és zsírokat is! Továbbá szigorúan tilos a divatos diétákat követni, még a 'rizs+csirke tömegnövelő' étrend is csak visszavethet egy cérnaszál lánykát.

Viszont a pehelysullyúak nyugodtan napi 2x is fogyaszthatnak pl zabkását különböző feltétekkel, mely nem csak olcsó, de finom is! Én általában kétszer eszek ebéd előtt, és ebből az egyik mindig zabkása. Ebédre érdemes valami tartalmasat, edzésnapon akár tésztát fogyasztani, hogy legyen energiád a munka utáni igazi melóra :) Amitől óvakodj: junkfood-ok. Ne tömj magadba mindenfélét, még ha tésztát, szendvicset, kenyeret is eszel, akkor is törekedj a minőségre, ne csak a mennyiségre. Hiszen hiába eszel sokat abból, melynek nincs igazán tápértéke. Ha tényleg vékony alkat vagy, felejtsd el a saláta vacsit, inkább egyél meg valami finom husit, vagy grillsajtot rizzsel-zöldségekkel, akár mellédobva utána egy kis házilag készített túródesszertet gyümikkel.

Egyébként testépítő és egyéb oldalakon rengeteg segítséget találtok, akár táblázatok formájában is, bizonyos ételek szénhidrát/zsír/fehérje tartalmáról és az ajánlott napi bevitelről, de ha nincs ezzel kedvetek vesződni, tényleg csak tartsatok egy egészséges ballanszot!

Legfőbb szabály: soha ne hagyj ki étkezést és soha ne hagyd kiéhezni magad!

dbdd89e87cd6bb01203d19a3a364597e--high-protein-foods-good-protein.jpg

 

Edzés: Próbálj meg olyan sportot választani, ahol maximális terheléssel tudsz dolgozni, természetesen odafigyelve izületeid egészségére. Még ha esetleg eleinte csak pár kilós súlyokkal tudsz csak dolgozni, törekedj arra, hogy időről-időre növeld őket a látványosabb és tartósabb eredmény elérése végett.

Megfelelő pl: konditermi erősítő edzések, TRX, Hot-Iron, Crossfit, köredzés típusú edzések.

Amiktől óvakodj: zsírégető edzések, alakformáló edzések, spinning, hosszútávok futása, cardio gépek használata stb...

Ha tudsz, mozogj minimum 3-4 alkalommal egy héten, és ha a terembe nem is jutsz le ennyiszer, próbálkozz otthoni erősítő edzésekkel!

sexy-girl-at-gym-with-dumbbell-full-hd-wallpaper.jpg

Étrendkiegészítőkkel is érdemes próbálkozni, de itt is jól válaszd meg, hogy ne a 'szuperkalóriamentes fogyiporokat' idd, másolva a csajokat :) Én pl a rendszeresen fogyasztott edzés utáni magas fehérjetartalmú shake-emhez mindig adok egy kis komplex, többféle szénhidrátot tartalmazó készítményt, hogy kicsit 'felturbózzam' :) Emellett nyugodtan fogyassz B vitamin tartalmú ételeket, vitaminokat, többek között mert jobban meghozzák az éhségérzetet! (Vigyázat, bizonyos B-vitaminok túlfogyasztása veszélyes lehet! Tartsd be a naponta ajánlott mennyiséget!)

Ha ezeket betartod, nem biztos, hogy azonnal eléred a kívánt súlyt, de biztos formásodni fogsz, és szépen-lassan növekedni is :)

Mielőtt én elkezdtem újra edzeni, kb 5 éve, 39-40 kilót nyomtam, melyet elég hamar sikerült kb 42-re feltornázni. Intenzívebb edzésekkel és még több odafigyeléssel a kaja terén pedig jelenleg a 47-et súrolom, de a hőn áhított 50 kiló a cél! Sose késő tenni azért, amit szeretnénk elérni, legyen az 3 kiló plusz, vagy 30 kiló minusz! A kemény munka mindig meghozza a gyümölcsét, ne feledjétek :)

A bejegyzés trackback címe:

https://theoutsider.blog.hu/api/trackback/id/tr4212747858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OkoskaTo:rp 2017.08.15. 12:45:04

Ebben csak az a hülyeség, hogy sokan épp attól ilyen vékonyak, hogy a "nem megfelelő" sportokat űzik. Akinek lelkileg az órás magányos futásokra van szüksége, az nem fog beállni vasakat emelgetni büdös, szétgyúrt-tetovált ogrék közé.

desw 2017.08.15. 14:18:09

Sosem értettem, hogy egy nő miért akar izmos lenni.

Eskü, én behánynék már tőlük is: (széles vállak, bicepsz, ...)
www.girlswithmuscle.com/images/full/303703794.jpg
s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/7f/28/41/7f28412c30f4b4fdda160bae1be27904.jpg

Szerintem egy nő akkor szép, ha vékony és kecses.
süti beállítások módosítása