Life and Style

The Outsider

The Outsider

Gyors és hatékony edzésterv (nem csak) elfoglaltaknak!

Tökéletes feladatsor, ha nem akarsz órákat tölteni a teremben.

2017. szeptember 14. - Az Outsider

Már többször foglalkoztunk a gyors edzésekkel, mivel a mai rohanó világból kiindulva, gyakori kifogás a 'nincs időm lemenni a terembe' mondat. Nem kell feltétlenül heti 3-4 alkalommal 2 órát tölteni a teremben és egy-egy testrészre koncentrálni az egész programot, de mégis hatásos eredményt érhetsz el, ha a következőhöz hasonló, összetett, és pörgős edzést alkalmazod.

Pl. ahelyett, hogy 15-20 percet töltessz el a futógépen bemelegítés céljából, majd még elvégzel pár saját-testsúlyos gyakorlatot, miért ne kezdenél egy izzasztó-fullasztó gyakorlatokból álló 5 perces feladatsorral?

Kezdésnek kis gimnasztika, átmozgatás után:

10 felülés, 10 fekvőtámasz, 10 guggolás

Eat a feladatsort végezd el ahányszor csak tudod, 5 perc alatt! Garantáltan felnyomja a pulzusod és jól bemelegíti az izületeidet is!

Ezután jöhet is a munka 'oroszlánrésze', azaz az erősítés:

4x8 súllyal guggolás - 4x8 fekvenyomás kézisúllyal

4x8 mérleg tárcsával(lábanként) - 4x8 fej fölé nyomás kézisúllyal

Ami fontos, persze amellett, hogy a gyakorlatokat pontosan és biztosan végezzük, hogy ne tartsunk nagy szüneteket, hisz az edzés direkt úgy van összeállítva, hogy egy-egy lábgyakorlatot kargyakorlat követ, így mindig pihen valamelyik izomcsoportunk :) Plusz így sokkal intenzívebb az edzés és persze gyorsabb is! Ha ezt a tervet követed, biztos nem lesz 45-55 percnél hosszabb az edzés, még akkor sem, ha beleszámítjuk a nyújtást is, ami szintén fontos!

Mindenkinek jó edzést! :)

girl-1031308_960_720.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://theoutsider.blog.hu/api/trackback/id/tr9412821548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása