Life and Style

The Outsider

The Outsider

Tippek reggeli edzésekhez!

2017. október 31. - Az Outsider

A reggeli edzéseknek sok előnye van, pl felébreszti a szervezetet és aktívabbnak érzed magad a nap további részében, beindítja az anyagcserét, és nem utolsó sorban gyorsan 'letudhatod' az edzést, így ott a tömérdek maradék idő a munkára és/vagy hasznos dolgokra, bármilyen szabadon választott időtöltésre.

Nagyon lényeges, hogy előtte azért vigyetek be valamennyi tápanyagot, legalább 20 perc-fél órával, tehát érdemes kicsit korábbra állítani a vekkereket, de nem kell itt óriás reggelire gondolni, csak legalább egy kis zabkása, csoki, szőlőcukor, gyümölcs, hogy ne teljesen üres hassal álljatok neki a 'munkának'

Szeretnék veletek megosztani pár mozgás tippet, mit érdemes edzeni reggel, hátha megtaláljátok a számotokra megfelelőt!

Reggeli átmozgató gimnasztika:

Kezdjük a legegyszerűbbel! Ez a mozgásforma tényleg nem arra való, hogy baromi kisportolt legyél, viszont nagyon jót tesz az egészségednek, ha szépen folyamatosan beindítod a testedben zajló folyamatokat, felnyomod a vérnyomásodat a normális szintre kávé nélkül. Érdemes fentről lefelé haladni, de ha fordítasz a sorrenden se fogsz belehalni. Nyugodtan alkalmazható a régi jó tesióra előtti gimnasztika, akár belecsempészve pár guggolást, vagy más szimpatikus gyakorlatot a végén, vagy még egy nyújtást is. Attól függ hogy ézed magad az adott reggel.

landscape-1491836178-woman-stretching_1.jpg

Jóga:

Sokan kifejezetten az esti jógára esküsznek, hogy megnyugtassák fáradt lelküket, viszont a jóga vagy azon alapuló gyakorlatok nagyon jó erősítő vagy izombelegítő mozgásnak is alkalmazhatóak. Nem véletlenül van 'Napüdvözlés' nevű gyakorlat! Ezt érdemes reggel párszor megismételni, és indulhat is a készülődés!

 

ae51d5562083f0b5d91e6d81f39ef08b_1.jpg

 

Futás:

Természetesen nem maradhat ki a futás sem, mert ha van 10-15 perced reggel, mindenképp érdemes kimenned a szabadba még télen is, körbefutni akár a háztömböd, vagy a közeli parkot. Utána persze nyújtani egy gyorsat, és irány a zuhany, no meg a mókuskerék. Kifejezetten jó érzés beszívni a reggeli friss levegőt, és így indulni neki a nap nehézségeinek.

1200-woman-running-on-road.jpg

 

Saját testsúlyos köredzés:

Meg sem kell magyaráznom miért jó egy felpörgető pár körös otthoni edzés. Megcsinálsz egy 3-4 feladatból álló gyakorlatsort, 3-4 körben, és már többet dolgoztál a testeden és az egészsgeden, mint sokan mások!

Pl: 10 guggolás, 10 fekvőtámasz, 10 kitörés, 10 felülés, mindez 4 körben ismétlendő!

Nem tart tovább nyújtással, kis gimnasztikával mint 15-20 perc, így sok időt sem csíp le a reggeli piperészkedésből!

workoutathome_0_1.jpg

Ezek a reggeli gyors edzések biztos leveszik majd a válladról a reggeli feszültséget és megfelelő mennyiségű energiával töltenek fel a szorgos munkanapok vagy hétvégi rohangálás átvészeléséhez. És hasznosabbak, mint a reggeli szemtörölgetés a második csésze kávé mellett. Hamar le is tudhatod őket, mivel mindnek van rövid változata és mivel időre kell menned, biztos nem pihensz túl sokat, hogy végezhess időre, így biztos nagyon aktívan csinálod majd végig, semmi csalás vagy lazítás  :)

Mondjuk megértem az esti edzések szerelmeseit is, mert annak is meg van a varázsa, plusz tényleg van, aki logisztikai szempontból be sem tudná iktatni azt a plusz 15-20 percet a reggelébe. A koránkelés bizony a felnőttek mumusa és béklyója egyben, de érdemes kipróbálni legalább egyszer a reggeli sportot! :)

 

Jó edzést mindenkinek!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://theoutsider.blog.hu/api/trackback/id/tr5413107610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gj2k 2017.11.01. 09:55:00

"Nem mellesleg gyorsan letudhatod az edzést" :D :D :D Na ilyen hozzáállással pont felesleges bármikor is edzeni.
süti beállítások módosítása