Mivel épp a levendula virágzás és a szedd magad mozgalmak vége felé járunk, így hoztam egy egyszerű és nagyon finom nyári receptet!
Hozzávalók fél liter szörp elkészítéséhez:
- kb 50 szál levendula
- egy marék friss mentalevél
- 500 ml víz
- 30-50g cukor (ízlés szerint, akár édesítővel is helyettesíthező)
Elkészítés:
- Húzd le szálanként a levendula virágzatot, tedd egy hőálló edénybe
- Mosd meg a levágott mentalefeleket, majd öntsd össze a levendulavirágokkal
- Forrald fel a vizet, majd keverd bele a cukrot. (aki türelmetlen vízforralóból is önthet a cukorra forró vizet, így is tökéletesen feloldódik)
- Öntsd a forró keveréket/szirupot a 'virágos' edénybe
- Hagyd pihenni egy órát
- Tárold el üvegben (Szuper újrahasznosítás bármilyen másik szörpös üveg, vagy véletlenül kajlódó pet palack)
Ha nem rajongsz a mentáért, ugyanezzel az eljárással készítheted el saját levendulaszörpödet is!